Твір За що я люблю літо (для 5-9 класів)

Варіант 1. Для 5 класу

Я дуже люблю літню пору. Це час канікул, і у мене багато вільного часу. Але я люблю літо не тільки за свободу. Літо – це чудовий час теплої погоди.

Влітку не потрібно тепло одягатися перед тим, як виходити на вулицю. Можна гуляти на свіжому повітрі цілий день і не боятися замерзнути. Можна лазити по деревах, грати в м’яч, кататися на роликах, на скейтборді, на велосипеді.

Літо – це єдиний час року, коли можна засмагати і купатися. А я дуже люблю це робити. Тому я обожнюю літо!

Ще літо добре тим, що на вулиці пізно темніє. Можна багато часу проводити на вулиці, не те, що взимку. А літні вечори такі світлі і радісні! Кожен літній день здається мені святом.

Влітку на деревах достигає багато смачних фруктів, і вони дешево коштують на ринку. Можна ними ласувати і ні в чому собі не відмовляти. Літо – щедра пора року. Природа влітку дарує людям свої плоди.

Варіант 2. Для 6-9 класів

Я дуже люблю літню пору. Це час канікул, і у мене багато вільного часу. Але я люблю літо не тільки за цю свободу. Літо – це чудовий час теплої погоди.

Влітку не потрібно тепло одягатися кожен раз перед тим, як виходити на вулицю. Досить взути сандалі – і вперед! Можна гуляти на свіжому повітрі цілий день і не боятися замерзнути і застудитися.

У теплу пору року взагалі відчуваєш себе вільно, тому що є багато можливостей провести вільний час. Можна лазити по деревах, грати в м’яч, кататися на роликах, на скейтборді, на велосипеді. І погода не зможе перешкодити, хіба що дощ піде. Але ж скоро земля все одно висохне!

Літо – це єдиний час року, коли можна засмагати і купатися. А я дуже люблю це робити. Тому я обожнюю літо!

Ще літо добре тим, що на вулиці пізно темніє. Можна багато часу проводити на вулиці, не те, що взимку. А літні вечори такі світлі і радісні! Багато народу гуляє на вулицях, навіть коли стемніло. Часто проводяться різні свята, концерти, ігри та гуляння під відкритим небом. Так що влітку не нудно. Але навіть і без цього, кожен літній день здається мені святом.

Влітку на деревах достигає багато смачних фруктів, і тому вони дешево коштують на ринку. Можна ними ласувати і ні в чому собі не відмовляти. Літо – щедра пора року. Природа влітку дарує людям свої плоди.



Залишити коментар


два × = 6