Твір на вільну тему: Похмурий осінній день

Минає літо, і разом з осінню до нас приходять похмурі дні. Синє небо затягується щільними сірими хмарами, так що і сонця не видно. Десь там, над хмарами, воно продовжує світити, а до нас на землю насилу пробивається його неяскраве світло.
У похмурий день все навколо здається прикритим легким сірим покривалом. Дерева, квіти, будинки – все має приглушений колір, фарби ніби меркнуть. Квіти прикривають свої бутони. У таку погоду ніщо не відкидає тіні, тому і здається одноманітним. Сірий асфальт, сірі стіни, сіре небо. Часто в похмуру погоду псується настрій, з’являється легкий смуток.
Але з іншого боку, похмурий день наповнений і особливої принадністю, спокоєм і гармонією. Сонце не ріже очі, не блищить поверхня води. Все стримане і неяскраве. Якщо немає вітру і дощу, то гуляти в похмуру погоду дуже приємно. Осінні наряди дерев радують око і оживляють пейзаж навколо. Не жарко, тому можна довго ходити по осінніх вулицях, не відчуваючи втоми. Головне, зберігати добрий і сонячний настрій у своїй душі.


Залишити коментар


4 + = тринадцять