Успіх в житті твір

Успіх – досить суб’єктивне поняття. Кожна людина по-своєму розуміє його. Для когось успіх – це хороша кар’єра, просування на роботі. Для когось – щастя в сім’ї, здоров’я близьких людей. Раніше мені здавалося, що успіх – щось швидкоплинне, сьогодні він є, а завтра немає. Добре виконана робота – успіх. Виграш в лото – успіх. Як кажуть, «прийшов в потрібний час в потрібне місце».

Тепер я більше схиляюся до того, що в даному випадку мова йде про удачу. Вона короткочасна, приходить, з мого досвіду, тільки в ті моменти, коли її зовсім не чекаєш. Ну, або в критичних ситуаціях. Ти в стані істерики, нічого вже не допоможе, із ситуації неможливо виплутатися. Раптом відбувається щось і все вирішується добре (навіть дуже добре). Зі мною теж відбувалося щось схоже, і це точно була удача.

Багато хто думає, що удача – якийсь подарунок долі. Вона буквально звалюється на вас, її неможливо передбачити. Є й такі, хто вірить у якусь магічну сутність цього поняття – за допомогою певних дій або заклинань її можна викликати. Ще одна думка з цього приводу – божественне походження удачі (її посилають небеса людям за хороші і праведні вчинки). Скільки людей, стільки думок.

Але що ж тоді успіх? Він безумовно має щось спільне з удачею. До нього потрібно довго прагнути, працювати наполегливо, ставити перед собою завдання. Удача може бути у вигляді несподіваної спадщини – далекі родичі залишили вам мільйони. Це удача. Ви довго працювали, недосипали, вимоталися і заробили мільйони. Ось це успіх.

Важко визначити межі успіху. Людина все життя працювала на маленькому підприємстві і стала його директором. Середній дохід, стандартна квартира, невелика сім’я. У його розумінні він успішний – йому на все вистачає, він відчуває себе комфортно. Інший заробляє мільйони, але хоче мільярди, а це не виходить. Він думає, що неудачник. Сподіваюся, що я незабаром визначуся для себе – що вважати успіхом. Життя покаже.



Схожі матеріали:

Залишити коментар


3 − = один